Gastenboek

Klik hier om uw reactie in het gastenboek in te voeren.
-------------------------------------------------------------

Naam: JHM Wiering Amersfoort
Datum: 19-06-2013
Reactie: Beste J,

Dank voor je reactie.
Onderaan mijn bericht staat mijn e-mail. gebruiken dus indien gewenst.
Vanuit mijn onderwijskundige ervaringen vanaf 2000 kan ik, denk ik, wel een leuke bijdrage leveren. Efin, ik hoor het wel.
Groet

JWR
----------
Naam: Jeronimoon
Datum: 18-06-2013
Reactie: Beste JHM,

"Het nieuwe leren van de keizer" verschenen eind 2008 was de eerste bundel van columns die eerder gepubliceerd werden op de website van Beter Onderwijs Nederland. Scherp, vilein, de pen gedoopt in vitriool en door Prof. Smalhout in zijn openingscolumn betiteld als 'de duivelsverzen van het onderwijs'. Ondertussen heeft 'de keizer' twee opvolgers gekregen. "Leraren doen het niet voor het geld" naar een uitspraak van toentertijd voorzitster van het CNV Marleen Barth en "Julius Ceasar gezegd te Waterloo" Naar een gevleugelde uitspraak van mijn oud-geschiedenisleraar dhr. Vastenhaeck.
Tot zover uw vraag naar de 'volgende hoofdstukken'. Maarrrrrr..... ik heb uw e-mailadres genoteerd en wil een tipje van de sluier oplichten over het vervolg op de 'onderwijstrilogie'. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ouders niet goed weten hoe het er in het huidige onderwijs, van basisschool tot universiteit, aan toe gaat. Er is al lang geen directeur meer in de basisschool die zorgt voor het reilen en zeilen en daar verantwoording voor aflegt bij de ouders. Nu legt hij verantwoording af aan een bestuur, de eenkoppige meestal deeltijd 'dikke deur' is vervangen door een raad van bestuur en een raad van toezicht en die besturen in sommige gevallen 70 basisscholen tegelijk. Het wordt dus een boekje van 'hoe het was' en 'hoe het is' en waarom dat zo is. De werktitel wordt ( en misschien ook wel de echte titel) "Het Nederlandse Onderwijs voor Dummies" en zal worden uitgegeven door de uitgeverij Kendroboek. En aangezien ik wel veel maar niet alles weet over het Nederlandse Onderwijs zal ik ter zijner tijd inderdaad de hulp moeten inroepen van lezers, collega's en wat dies meer zij om een en ander scherp te kunnen stellen.
En natuurlijk zal alles op dezelfde toon zijn, scherp vilein en de pen in vitriool gedoopt, en wie de toon niet wil horen moet maar naar andere muziek luisteren.
ENfin, het wordt een project 'tussendoor' want ondertussen schrijf ik een boek voor young adults, maar daarover later meer.
DUs, dank voor de aanbieding en u hoort nog van mij.

J.J.

P.S. En vergeet niet uw email adres toe te voegen aan de blogroll krijgt u automatisch een berichtje wanneer een nieuwe column op de blog wordt geplaatst
----------
Naam: JHM Wiering Amersfoort
Datum: 17-06-2013
Reactie: In de hoop, dat de auteur van deze mooie boeken deze reacties ook leest, het volgende:

Ik heb met veel plezier en uren lachwerk het boek "Het nieuwe leren van de keizer" gelezen.
Inmiddels is dat twee jaren geleden en kan ik met de allerminste inspanning twee nieuwe hoofdstukken aan dat boek toevoegen. Graag werk ik hieraan mee. Laat maar even horen.

groet

JHM Wiering
Amersfoort
email : MARDOEK@zonnet.nl


----------
Naam: Maud
Datum: 1-06-2013
Reactie: Ik klikte ook al meerdere keren op Dagboeken Ton. Ik zie vroeg of laat uit naar het vervolg.
In ieder geval wil ik Ton veel sterkte wensen!
----------
Naam: moby
Datum: 28-05-2013
Reactie: Bedankt voor de uitleg, Jeronimoon.
Zo zie je maar hoe gemakkelijk ik kan oordelen, of ook 'men'. We kennen dus lang niet altijd de diverse details.
----------
Naam: Jeronimoon
Datum: 27-05-2013
Reactie: Beste Moby, misschien had ik dit een beetje eerder op de rol van de dagboeken moeten zetten, maar eigenlijk geef je mij nu de kans om een en ander duidelijk te maken. De dagboeken van Ton gaan zeker niet over een zeurende docent, maar over een bevoegde en bevlogen docent die na een ziekteperiode door zijn werkgever langzaam maar zeker er uit wordt(en is) gewerkt. Ik volg de zaak al jaren ( sinds 2005) en Kafka kan hier alleen maar van dromen. De rechtszaken die gevoerd zijn, zouden hun beslag krijgen op 8 januari 2013. Echter de uitspraak is meerdere keren uitgesteld, naar de reden moet Ton raden. Ik kreeg de toestemming om te publiceren omdat, ongeacht de uitspraak, begin januari alles achter de rug zou zijn. Ton heeft mij gevraagd de publicatie uit te stellen tot ná de uitspraak. Jazeker, zijn nu ex-werkgever, gedraagt zich tot op de dag van vandaag intimiderend en stelt alles in het werk om Ton niet alleen het zwijgen op te leggen maar ook financieel te benadelen. Meer kan ik op dit moment er niet over kwijt, het is wachten op de uitspraak.
Toch mijn dank voor de opmerking.

J.J.
----------
Naam: moby
Datum: 25-05-2013
Reactie: De januarimaand van Ton is intussen wel heel erg lang geworden. Ik begrijp dat Ton zijn verzuchtingen niet meer publiceren. Jammer, maar ik kan het wel begrijpen. Het publiek zit nu eenmaal niet te wachten op de jammerklachten van een leraar. "We hebben het allemaal wel moeilijk", zal men denken.
----------
Naam: J.Jeronimoon
Datum: 14-03-2013
Reactie: Dank je wel moby.
----------
Naam: moby
Datum: 10-03-2013
Reactie: Gefeliciteerd met de fraaie column van prof. Smalhout over 'Julius Ceasar gezegd te Waterloo'. De man weet zeer compact verschillende daarin aangekaarte onderwijsproblemen voor het nationale voetlicht te brengen.
----------
Naam: Hals
Datum: 28-06-2012
Reactie: Op BON wordt tegenwoordig alles geweigerd wat niet politiek-correct is. En zonder toelichting.
Overgenomen dus door de linkse ratten. Einde BON!
----------
Naam: Het trouwboekje
Datum: 20-05-2012
Reactie: Moooi, deze site / Blog van een Meester; wat is er toch een hoop ten slechte veranderd voor de onderwijsgevenden. Ik zat ook in het onderwijs, het plezier zit hem in het contact met de leerling en de overdracht van kennis. Dat je door de studenten gewaardeerd wordt / bent, verneem je vaak jaren later. Dat is de mooiste beloning. Je columns zijn dikwijls onderwerp van gesprek in onze huiskamer. Helaas trekken degenen die de poppetjes bedienen zich weinig daarvan aan. De meeste onderwijsgevenden zijn roependen in de woestijn. Maar uiteindelijk zijn zij het die het onderwijs draaiende houden. Toch, fluister mijn wederhelft mij in, dat je je vileine pen beter aan een prachtige roman zou kunnen besteden. Griekenland kan daar opnieuw in centraal staan. Houdt er wel rekening mee dat je de drachme hanteert, want daar zal het wel van komen.

Succes met Uw blog Meester Jeronimoon.
Groet, ook van je goede vriend H.
----------
Naam: moby
Datum: 16-02-2012
Reactie: Misschien moet Hals ook weer eens op het BON-forum kijken/schrijven?
----------
Naam: Hals
Datum: 4-01-2012
Reactie: Dan moet Marina ook mar ens af en toe op BON kijken.
----------
Naam: Marina
Datum: 30-12-2011
Reactie: Gefeliciteerd met deze mooie site. Ik zal hem in de toekomst vele malen met plezier bezoeken, al was het maar om inwendig mijn gram te halen over de vele misstanden in het onderwijs waar ik tot mijn frustratie zo af en toe aan mee moét werken.........or else.
Fijne jaarwisseling, een gezond en "pennevruchtbaar" 2012
----------
Naam: Lex Meuldijk
Datum: 23-12-2011
Reactie: Leuk, een eigen webstek. Zo ben je beter te volgen :-) Plezier ermee en succes.
----------
Naam: Hals
Datum: 22-12-2011
Reactie: Ze zijn gek bij BON dat ze je hebben laten schieten.
Maar ja, de middelmaat regeeert, zullen we maar zeggen. Zo worden de besten altijd uitgerangeerd.
Omdat ze hun mening geven.
----------
Naam: Huub Philippens
Datum: 22-12-2011
Reactie: De link naar deze site staat bovenin mijn menu: die vergeet ik niet aan te klikken.
Iemand die zo smakelijk en eloquent zijn gram kan halen, moet zijn bewonderaars in kilo's tellen.
Je bent dus, kortom, een kiloknaller. Maar dan in goede betekenis van het woord.
----------
Naam: Jeronimoon
Datum: 22-12-2011
Reactie: Dank je wel Paultje, blij je hier te mogen begroeten.
Bovenaan de blog is het mogelijk om jouw mail adres toe te voegen, ik vermoed dat je dat bedoelt onder een RSS-feed. (Je weet, ik ben oud, docent, dus volstrekt digibeet ;-)).
----------
Naam: Planeten Paultje
Datum: 22-12-2011
Reactie: Mooi ingerichte webstek! Is het ook mogelijk om een RSS-feed toe te voegen?
----------
Naam: moby
Datum: 21-12-2011
Reactie: Geen definitief tabee. Gelukkig!
Heel mooi, die schrijfletters.
'Het nieuwe leren van de keizer' heb ik meerdere malen gelezen. Schrijvers die goed kunnen schrijven vanuit de onderwijswereld zijn volgens mij zeldzaam.
Ze moeten gekoesterd worden.

----------
Naam: Hals
Datum: 26-11-2011
Reactie: Goede actie!
----------
Naam: Aad Vlag
Datum: 12-11-2011
Reactie: Gefeliciteerd met je nieuwe website!

Vr.gr. Aad
----------